В Україні уряд запровадив нову державну допомогу для аграрних підприємств, які працюють у районах, де є загроза або вже тривають бойові дії. Ця ініціатива має на меті підтримку сільськогосподарських виробників, зменшуючи їхній фінансовий тиск у складних умовах.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що важливо допомогти фермерам, які продовжують працювати в умовах бойових дій, адже посіви та збирання врожаю в таких зонах є надзвичайно складними.

Денис Шмигаль. Фото: скрин відео
Денис Шмигаль. Фото: скрин відео

Субсидії надаватимуться на основі кількості гектарів оброблюваних угідь, які засіяні або засаджені сільськогосподарськими культурами.

Згідно з новим механізмом, аграрії отримуватимуть:

  • 1000 грн за гектар для земель, що розташовані в зонах можливих бойових дій;
  • 2000 грн за гектар для земель у зонах активних бойових дій.

Людина з грошима в руках
Людина з грошима в руках

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Окрім того, найближчим часом уряд планує ввести пільги для бізнесу, що функціонує в зонах бойових дій, поблизу них або на деокупованих територіях.

Ці підприємства зможуть отримати кредити на спеціальних умовах, що має допомогти їм відновлювати та розвивати свою діяльність у непростих умовах.

Нагадаємо, в Україні з'явився новий вид субсидії: кому допоможуть

Раніше ми писали про те, що ціни на продукти можуть злетіти: блекаут і війна як ніколи загрожують українському ринку

Крім того, Знай.ua повідомляв, збитків на 4 мільйони: директора підприємства притягнуть до відповідальності за забруднення