Коли вас викликають у ТЦК, також відомий як військкомат, за розпорядженням чи повісткою, важливо розуміти, що це не означає автоматичне зарахування до лав ЗСУ. Ваше робоче місце та посада на цей час залишаються за вами, а як це працює, розповів адвокат.

Якщо вам необхідно виконати обов'язки, пов'язані з військовим обліком, наприклад, пройти медичне обстеження або з'явитися на заклик, ви маєте право на звільнення від роботи.

Черга у військкомат, скріншот: YouTube
Черга у військкомат, скріншот: YouTube

Це звільнення діє тимчасово, необхідне виконання цих обов'язків. При цьому ваше робоче місце та посада залишаються за вами, а зарплата продовжується виплачуватись у повному обсязі.

Щоб підтвердити свою відсутність на роботі, вам потрібно надати роботодавцю відповідний документ, такий як порядок денний чи припис від ТЦК. Це важливо, оскільки сам факт виклику у військкомат не є підставою для звільнення чи санкцій на роботі.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого
Показати ще

Працівники ТЦК. Фото: uanews
Працівники ТЦК. Фото: uanews

Якщо ви дійсно будете зараховані на військову службу, це буде підтверджено спеціальними документами, такими як довідка або виписка з наказу. Тільки в цьому випадку ваше робоче місце та посада зберігаються на весь термін служби або до моменту вашого фактичного звільнення з армії.

Якщо ви підписали контракт на військову службу, ваше робоче місце та посада зберігатимуться за вами на весь термін служби. Роботодавець не має права звільнити вас або понизити на посаді на підставі вашого виклику до ТЦК або зарахування до ЗСУ.

Нагадаємо, скільки штрафів за неявку до ТЦК можуть отримати чоловіки: і це лише початок

Раніше ми писали про те, що одеська чиновниця зробила вибір на користь чоловіка-уконіста: діти залишилися без матері

Крім того, Знай.ua повідомляв, у "Резерв+" з'являться нові функції: у ТЦК вже можна не ходити