Із початком осені призовна кампанія в Україні продовжиться, однак існують певні категорії чоловіків, яких можуть призвати на службу в першу чергу. На сьогодні Збройні Сили України гостро потребують фахівців із бойовим досвідом, тому такі чоловіки стають головним пріоритетом для військового командування.

На першочерговий призов можуть розраховувати такі категорії чоловіків:

  • Чоловіки з бойовим досвідом: зокрема, це штурмовики, артилеристи, інженери та інші військові спеціалісти, що брали участь у бойових діях.
  • Фахівці цивільних професій: армія потребує спеціалістів, які забезпечують підтримку військових підрозділів. Це водії, механіки, IT-фахівці, зв'язківці тощо.
  • Чоловіки 18-60 років: як ті, що мають військовий досвід, так і без нього, за умови, що їх визнано придатними до служби за станом здоров'я.

    Працівники ТЦК. Фото: uanews
    Працівники ТЦК. Фото: uanews

Кого ще можуть призвати?

  • Чоловіки 25-60 років без військового досвіду: їх можуть призвати, якщо у них немає медичних обмежень для служби.
  • Чоловіки, зняті з військового обліку: якщо вони були виключені з обліку, але визнані придатними або обмежено придатними на підставі рішення військово-лікарської комісії.

Для більшості призовників граничний вік для мобілізації становить 60 років. Для військовослужбовців вищого офіцерського складу цей вік підвищується до 65 років.

Нагадаємо, мобілізували під час концерту: український гурт отримав повістки прямо на сцені

Популярні новини зараз
Із цим жити непросто, але вони справляються: чого боїться кожен знак Зодіаку до втрати пульсу Важка зима: що обіцяють громадянам для захисту У чоловіків є два тижні, щоб уникнути блокування рахунків від ТЦК "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Раніше ми розповідали, що забрали з вулиці і не відпускають додому: як не стати жертвою свавілля ТЦК

Також, пенсіонерів почнуть викликати до ТЦК