Нардеп Юрій Камельчук запропонував новий підхід до військової служби України. Він вважає, що країні час переходити від поняття "мобілізація" до системи професійного рекрутингу.

Камельчук пояснив, що замість термінового призову людей потрібно фокусуватися на створенні професійної армії, де солдати отримують гідне соціальне та фінансове забезпечення, а також якісну підготовку.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Камельчук каже, що навчання має проводитись українськими командирами з бойовим досвідом, а не лише інструкторами з НАТО. Важливо чесно та прозоро проводити процес медичних комісій (ВЛК), оскільки багато призовників не проходять через ТЦК через хронічні захворювання, що призводить до втрати часу та ресурсів.

За його словами, лише одна із 50 осіб виявляється придатною для активної служби, і це вимагає перегляду підходу до військової підготовки в країні.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни
Показати ще

"Це точно не показник, за яким потрібно гнатися ТЦК. Вони мають реформуватися або стати рекрутинговими центрами під конкретні бригади та завдання. Або такий, як є ТЦК, на мій погляд, зараз має зникнути", – заявив Юрій.

Нагадаємо, із металом у тілі – все одно на фронт: кого визнають придатним для служби під час мобілізації

Раніше ми писали про те, що жінок попередили про мобілізацію: уникнуть лише деякі

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонерів почнуть викликати до ТЦК