Українці зіткнулися з несподіваною вимогою на кордоні з Румунією: тепер для в'їзду в країну потрібний міжнародний сертифікат про техогляд автомобіля. Це правило, про яке довгий час ніхто не згадував, раптово відновили у середині літа 2024 року.

Ситуація застала багатьох зненацька. Наприклад, одна українська родина розповіла, що на кордоні з Молдовою їх ніхто не попереджав про необхідність техогляду. Тільки на румунському пункті пропуску «Джурджулешти» їх зупинили та відмовили у в'їзді, посилаючись на ухвалу 2002 року.

Прикордонник перевіряє документи. Фото: dpsu.gov.ua
Прикордонник перевіряє документи. Фото: dpsu.gov.ua

Причиною повернення цієї вимоги стала нещодавня аварія з українським автобусом у Румунії, після яких влада вирішила посилити контроль.

Повернувшись до Одеської області, сім'я пройшла техогляд, який зайняв лише 15 хвилин і коштував 1800 гривень. Проте на кордоні навіть не перевірили документ уважно, що викликало у них скепсис. Сім'я зазначила, що якби знала про нову вимогу заздалегідь, змогла б уникнути зайвого клопоту.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Скрін, відео YouTube прикордонник
Скрін, відео YouTube прикордонник

Українське посольство в Румунії підтвердило, що прикордонники справді можуть вимагати сертифікат про техогляд, і тепер водіям слід заздалегідь підготуватися до поїздки, щоб не зіткнутися з такими неприємностями.

А ми нагадуємо про пенсійний збір на авто: як обчислити розмір і коли можна не платити

Раніше ми писали про те, що машини будуть "спілкуватися" і рятувати тисячі життів від ДТП: США впроваджує нову технологію

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні "відрили" гарне європейське авто з 90-х: ці ластівки перші приїхали до нової країни