У соцмережах з'явилося відео, на якому видно конфлікт між військовими, ймовірно це працівники ТЦК та двома цивільними у Харкові, що стався 6 вересня під час роботи групи оповіщення.

Скоріш за все, громадяни відмовилися надати документи для перевірки і почали грубо поводитись, один з них навіть ображав військовослужбовця, провокуючи того на конфлікт.

Для того, щоб вирішити цю ситуацію викликали поліцію, і чоловіків доставили до районного територіального центру комплектування для перевірки їх даних.

Виявилось, що один з них є військовозобов'язаним, і йому видали направлення на ВЛК. Командування засудило реакцію військовослужбовця, який піддався на провокацію, і розпочало службове розслідування. До завершення розслідування він не бере участі в роботі групи оповіщення.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн
Показати ще

Також посилено контроль за дотриманням етичних норм та законодавства під час роботи з громадянами. Військові, які займаються оповіщенням, виконують свої обов'язки у воєнний час, і будь-які спроби перешкоджати їм або ображати їх можуть мати серйозні наслідки, включно з адміністративною чи кримінальною відповідальністю для правопорушників.

Військові, які займаються врученням повісток, виконують свою роботу під час війни. Їм не можна перешкоджати, ображати чи чинити опір — це може призвести до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Водночас влада подякувала людям та журналістам за розуміння і закликала до взаємоповаги та толерантності. Вони сказали, що цей випадок не повинен стати приводом для поширення неправдивої інформації чи спекуляцій про роботу військкоматів.

Крім того, Знай.ua повідомляв, кордон відкриють, але не для всіх: кого з українців випустять з країни у вересні

Також наш портал інформував, болючі штрафи та проблеми з ТЦК: українців суворо карають за втрату документу

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що діагнозів дуже багато: з якими хворобами не забере ТЦК