В Україні з'явилася можливість для безробітних тимчасово працевлаштуватися без потреби в спеціальній кваліфікації або досвіді. Це доступно тим, хто зареєстрований у Державній службі зайнятості. Такі роботи дозволяють не лише отримати мінімальну зарплату, але й зробити свій внесок у розвиток громади.

Громадські роботи є тимчасовою формою зайнятості і триває до 180 днів на рік. Під час цієї роботи працівники отримують мінімальну зарплату, що становить близько 8 000 грн за місяць.

Безробіття. Фото з мережі інтернет
Безробіття. Фото з мережі інтернет

Така зайнятість зручна для тих, хто хоче тимчасово підзаробити та допомогти суспільству, зберігаючи гнучкий графік. До таких робіт можуть долучитися зареєстровані безробітні, ті, хто стоїть на обліку в службі зайнятості, або працівники, які втратили частину доходу через скорочення робочих годин.

Важливо, що участь у цих роботах враховується до страхового стажу. Громадські роботи можуть включати благоустрій територій, допомогу після стихійних лих, догляд за літніми людьми та інвалідами, а також допомогу сім'ям учасників бойових дій.

Популярні новини зараз
Хліб, м'ясо, молочка та овочі: українці обомліють від нових цін на їжу Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх
Показати ще

Трудовий стаж
Трудовий стаж

Такі роботи не потребують спеціальних знань, і фінансуються вони з місцевих бюджетів та інших джерел. Участь у громадських роботах добровільна, але відмова від двох пропозицій може позбавити статусу безробітного і відповідних виплат.

Нагадаємо, безробітним українцям привід захвилюватися: пенсію можуть не призначити

Раніше ми писали про те, що про допомогу з безробіття можна забути: кого розчарують відмовою у центрі зайнятості

Крім того, Знай.ua повідомляв, за бешкетування дітей - тисячі євро штрафу: що треба знати біженцям у Німеччині