На Хмельниччині ще одна церква перейшла в ряди ПЦУ. Про це розповів митрополит Антоній Махота на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в селі Борисів Ізяславського району, на початку минулого року люди планували приєднатися до ПЦУ. Проте місцевий священик Василь Дукач переконав людей цього не робити.

"Зібравши збори села, правдами і неправдами, плачем і проханнями, перекручуючи факти і не давши висловитися іншій стороні, переконав людей залишитися в лоні Української Православної Церкви в єдності з Московським патріархатом." - написав Антоній Махгота.

Однак більша частина населення села була не згодна з таким рішенням і цілий рік працювала над тим, щоб церква перейшла до ПЦУ.

У березні цього року жителі села зібралися на ще одну нараду, де вирішили звернутися до представників влади і зареєструвати релігійну громаду на честь святого апостола Іоанна Богослова.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Сільська рада села Борисів прийняла рішення виділити приміщення, яке переобладнали в церковний храм.

Богослужіння в селі Борисів, фото: Facebook Митрополит Антоній Махота

Перше служіння в новому храмі Борисова пройшло в неділю, 19 липня.

"Дюди вперше почули Богослужіння рідною мовою, під час якого помолилися за Україну, її захисників і мир і перемогу над ворогом. І в кінці була відслужено літію за віддавших життя за свободу і незалежність України." - додав Антоній Махота.

Також митрополит додав, що приміщення і далі буде проходити реконструкцію поки його не переобладнають у повноцінний храм.

В кінці повідомлення він подякував священикам, які провели службу і жителям Борисова за тверду позицію.

Публікація митрополита Антонія Махоти, скріншот: Facebook

Нагадаємо, що до Львова незабаром приїде представник Ватикану Кардинал Конрад Краєвський. Одним з головних подій візиту стане освячення території будівництва Будинку для самотніх та бездомних жінок у Львові та освячення храму св. Івана Павла II (Львів-Сокільники).

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Закарпатті злодій-безбожник пограбував церкву. Злочинець виніс з божого храму 200 доларів і 2270 гривень, а також церковну чашу і хрест.

Також, "Знай.uа" писав, що 14-го липня відійшов у світ інший єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії - владика Мілан Шашік.