Стало відомо про те, що Хмельницькому обласному протипухлинному центрі з'явилася нова операційна, вартість якої становить 11 мільйонів гривень.

Таким чином, повідомляється, що більшість коштів Державного фонду регіонального розвитку, а все інше з обласного бюджету та Національної спільноти здоров'я України.

У хмельницькому відкрили операційну за 11 мільйонів, фото: ОПЦ

Ремонти тривали більше восьми місяців. Використовували тільки екологічно чисті і сертифіковані будматеріали. Зараз обладнано 5 операційних кімнат та допоміжних приміщень. Заради безпеки пацієнтів і персоналу створена унікальна система вентиляції, фільтрації і кондиціонування повітря. В операційну кімнату потрапляє максимально очищене повітря.

Електрична мережа змонтувала за кращими вимогам безпеки. Спеціальне покриття контактує зі всім обладнанням. Були встановлені сучасні операційні столи, освітлення, платформи для хірургів, а також дихальну апаратуру.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нова стійка дозволяє виконувати широкий спектр оперативних втручань.

На проект було витрачено загалом близько 11 мільйонів. Медики переконані, що це сильно допоможе їм у боротьбі зі злоякісними пухлинами.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що київські хірурги провели унікальну операцію, вперше за 15 років пересадили серце. Його отримав 62-річний житель столиці.

Про це повідомляє прес-служба Інституту серця.

Так, стало відомо, що у Києві лікарі вперше за 15 років провели трансплантація серця. Цю операцію столичні лікарі зробили в Інституті серця МОЗ України. Відзначається, що хірургічне втручання пройшло цілком успішно.

Нагадаємо, що у Львові вперше провели операцію по пересадці серця.

Як повідомляв портал Знай.іа, у Львівській області блискавка потрапила в жінку через розетку.

Також Знай.іа писав, що львів'янин зі старшим діагнозом потребує допомоги, щоб отримати шанс на повноцінне життя.