Сім слабозорих дітей з Хмельницького дошкільного закладу № 8 стали героями інтерактивної інклюзивної вистави «Подорож до сонечка».

Про це Суспільному розповіла координаторка проєкту, завідувачка відділу роботи з користувачами-дошкільниками і учнями 1-4 класів Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Шевченка Наталя Сопрук.

За її словами, вона та інші бібліотекарі подали проєкт до Українського культурного фонду, і його схвалили. В липні надійшли понад 100 тисяч гривень, за які закупили сенсорне обладнання для вистави: м'які модулі, сухий душ, анімаційний світловий стіл-пісочницю, кульковий басейн.

Сценарій написала режисерка вистави Марина Семенюк, ролі надіслали дітям електронною поштою. Наталя Сопрук розповідає, що під час карантину режисерка, бібліотекарі та психологиня Наталія Берегова працювали з акторами онлайн. Тепер діти по одному приходять до книгозбірні на індивідуальні репетиції.

«Проєкт спрямований на створення сприятливих умов для творчого розвитку і успішної соціальної адаптації користувачів бібліотеки з числа дітей з інвалідністю. Сюжет вистави у нас такий, герої нашої вистави ростуть під сонечком, але в результаті вони знаходять себе, до них приходить розуміння, чому саме такі вони потрібні у цьому світі», - розповідає координаторка проєкту інтерактивної інклюзивної вистави «Подорож до сонечка» Наталя Сопрук.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Актори вже наприкінці серпня гратимуть на малій сцені театру Старицького, їх зніматимуть на відео і далі матеріал монтуватимуть для вистави онлайн.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що З 1 вересня в школах працюватимуть "пузирі": вчителів чекає подвійне навантаження

Також портал «Знай.uа» писав Коли завершиться реформа ДЕЇ: Андрій Мальований розповів про плани

Також портал «Знай.uа» писав, що Тернополяни штурмували нічне "кубло" посеред міста - п'янки, бійки та гори сміття під вікнами