Карантин і епідемія коронавірусу для віруючих – не перешкода. Черговий хресний хід від УПЦ МП організовано і розпочато. Тисячі людей висунулися з кам'янця-Подільського Хмельницької області в Тернопільську область в Пачаївську лавру. Про це пише ТВ7 плюс.

Хресний хід триватиме 7 днів. Віруючі планують за цей час пройти 210 кілометрів і дійти до Почаївської лаври. Щодня вони долатимуть по 30 кілометрів шляху.

У цьому заході беруть участь люди різного віку від маленьких дітей до літніх. При цьому у них немає масок, і ніхто не дотримується дистанції. До всього іншого люди планують ночувати просто неба в наметах.

Учасники ходу заявили, що карантин їх не лякає, а якби і лякав, то вони все одно пішли б. Вони також заявили, що не хочуть порушувати традицію, якій 200 років.

Варто нагадати, що священнослужителі УПЦ МП продовжують заперечувати небезпеку коронавірусу. Вони скликають віруючих на богослужіння і дають цілувати ікони. У Святогірській Лаврі, яка належить УПЦ Московського патріархату, продовжують проводити масові богослужіння без засобів захисту та дезінфекції.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Хмельницькій області місто Почаїв та Почаївську лавру закрили на карантин з 21 квітня. Навесні закрили місто на в'їзд і виїзд. У квітні було підтверджено 42 випадки зараження в цьому місті. Наприкінці травня місто і лавру відкрили.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві навесні під час жорсткого карантину були зафіксовані 10 смертей від коронавірусу. Найбільший осередок захворюваності в Києві-в Києві-Печерській Лаврі. Лише з 79 випадків захворювання, зареєстрованих 13 квітня, 63 — у Києво-Печерській Лаврі. Всього в Лаврі вже налічується понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.