Проєкт для допомоги учасникам ООС/АТО адаптуватись до мирного середовища, розпочали реалізовувати у Хмельницькому та Нетішині, учасників АТО залучать до тренінгів та арттерапії. Розрахований проект на 10 місяців та об’єднає учасників, ветеранів ООС та їх родини.

"У Хмельницькому та Нетішині створені та працюють інформаційно-консультативні центри для учасників ООС та їх родин. Під час реалізації проєкту, на базі цих центрів, будуть проведені групові психологічні та психотерапевтичні консультації, навчальні тренінги, телепередачі, фестивалі для родин учасників АТО", – розповідає організаторка проєкту Тетяна Баєва.

Для учасників бойових дій створять можливість комплексної психологічної реабілітації та післявоєнної адаптації через засоби мистецтва. Арт-терапія, розкриття творчого потенціалу, вважають організатори, надасть можливість особистості виразити себе «іншими голосами»: рухами, кольором, формою, пластикою.

“Маємо надію, що цей проект дасть реальну та ефективну допомогу та підтримку людям, які її потребують", – говорить Тетяна Баєва.

У проєкті будуть працюватимуть фахові психологи, які допомагатимуть ветеранам і їх сім'ям. Також будуть залучені експерти, які надаватимуть інформаційну та юридичну підтримку учасникам.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Кияни стали на коліна на Хрещатику, комок у горлі: "Пам'ятаємо"

Також портал "Знай.ua" писав, що Тернопільщина попрощалася з героєм - вийшов з Дебальцевого живим і здався під мирним небом

Також портал "Знай.ua" писав, що Сотні львів'ян вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та АТО - віддали життя за Україну