У місті Нетішин на Хмельниччині заборонили підгодовувати вуличних собак і котів біля багатоповерхівок. Так у міській раді постановили, бо, кажуть, пси масово нападають на людей. Складають протоколи на тіх, хто не слухає, але зоозахисники не згодні. Доходить навіть до бійок.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Безпритульні тварини у Нетішині всюди: на газонах, біля під'їздів, у скверах. Але годувати їх не можна, за це у місті штрафують: мінімум на 300, максимум на 1360 гривень.

Годувати тварин дозволено лише у спеціально визначених місцях. За словами чиновників, їх п'ять, проте активісти знають лише про три.

"Собаки не вміють читати, вони не ходять у ці місця, де поставили миски", – так вважає активістка Аліна Мельник.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Але чиновники певні, що місць вистачає. Вони пояснюють, що заборонили несанкціоноване підгодовування на прохання самих містян. За останній місяць серед місцянь 12 покусаних.

"Хочемо забрати собак з житлової зони і вивести за місто, щоб їх там годували. Чим більше утримують собак у дворах, тим більше люди озлоблюються, вони їх починають травити", – розповідає директор КП "Благоустрій" Віктор Кондрацький.

Але зооактивісти запевняють, що штрафи за їжу призведуть до ще більших проблем.

"Собаки стануть просто агресивнішими. Будуть більше кидатися на людей", – вважає волонтерка Олена.

Місто поділилося на 2 табори, на тих, хто шкодує безпритульних тварин і тих, хто проти них.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Україна здригнулася від жорстокого злочину шкуродерів: "Запхали собаку в мішок і..."

Також портал «Знай.uа» писав, що Кличко напередодні виборів роздає кавуни у зоопарку, кияни лягли від сміху - "Бегемоти вже голосують?"

Також портал «Знай.uа» писав, що На Львівщині службових песиків змусили взутися, кадри розчулили Україну: "Лабутени?"