Потріскані стіни і шпарини у перекриттях: у Хмельницькому від будинку відколюється під'їзд. Будинок звели 51 рік тому.

скріншот з відео

У Хмельницькому мешканці 5-поверхівки із жахом спостерігають, як руйнується їхній під'їзд. Паперові мітки, що понаклеювала на тріщини минулорічна комісія, порозривалися, бо шпарини порозходилися. Крізь старечі зіви вільно можна просунути долоню та зазирнути у сусідську квартиру.

скріншот з відео

Чому тріщить під'їзд і що кажуть чиновники - у сюжеті ТСН.Ранок.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Скоро мешканці цього будинку зможуть зазирати один до одного, перший під'їзд хрущівки у павутині тріщин. Їхній під'їзд наче відколюється від будинку, а стіни та панельні перекриття розповзаються. У стані очікування обвалу ці люди живуть щоденно.

Таке життя у страху триває уже кілька років. Мешканці під'їзду багато писали до міськради, їхній будинок оглядали профільні фахівці, спецкомісія понаклеювала паперові маячки минулоріч. Утім, нічого не змінилося. Сам будинок порозривав мітки, бо тріщини ростуть, а шпарини розходяться.

У міськраді пояснюють, що увесь рік виготовляли проєкт аварійних робіт. Його вже надіслали на державну експертизу. За кілька тижнів обіцяють оголосити тендер для вибору підрядника капітального ремонту.

"Стягнення металевими стяжками. Після цього можна буде проводити ремонтні роботи капітального укріплення самого фундаменту", - розповів керівник управління ЖКГ Хмельницької міськради Василь Новачок.

Саме через неякісний фундамент валиться півстолітня хрущівка, каже чиновник. Він просідає разом з ґрунтом.

"Там були залиті навіть не сваї, а такі бетонні тумби, на які були встановлені залізобетонні перемички", - пояснив він.

Чинровник каже, що мешканцям цієї хрущівки пощастило, бо у Хмельницькому діє програма співфінансування таких проблемних будинків. Тобто скріплювати його залізними стяжками будуть коштом міського бюджету. Якщо люди ще й захочуть укріплювати фундамент, то компенсують 80% вартості робіт.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Тернополяни б'ють на сполох через тріщини в будинку-під'їзд відокремився, скоро завалиться

Також портал "Знай.ua" писав, що Дана Борисова повідала правду про Єфремова після фатального ДТП: "Cьорбав вино все інтерв'ю"

Також портал "Знай.ua" писав, що Озвіріла викладачка розстріляла чоловіка і дочку, а собі пустила кулю в скроню - кривава трагедія приголомшила Україну