10 вересня о 13:00 сапери групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області знищили 76 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. На цю вибухонебезпечну знахідку натрапили працівники дорожньої служби на узбіччі під час ремонтних робіт автошляху Житомир-Чернівці поблизу с. Правдівка Ярмолинецького району. Повідомляє ГУ ДСНС в Хмельницькій області.

Під час контрольної перевірки місцевості піротехніки виявили ще три такі ж артснаряди під старим дорожнім покриттям. За допомогою екскаватора працівники дорожньої служби його зняли і на глибині 30-40 см знайшли боєприпаси. Всі вони будуть знищені у встановленому порядку.

Рятувальники, які знешкодили вибухові засоби, зауважують, що дальність розльоту осколків цих снарядів під час можливої детонації могла сягати до 500 метрів. Багато десятиліть вони перебували у бойовому стані та становили серйозну загрозу всім, хто проїжджав цією дорогою.

Загалом лише нинішнього року на Хмельниччині було виявлено та знешкоджено 1 885 вибухонебезпечних предметів.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає неухильно дотримуватись правил безпеки у разі вибухонебезпечної знахідки. Не наражайте себе на небезпеку: ні в якому разі не беріть до рук небезпечний предмет, не переносьте та не розбирайте його, а тим більше, – не кидайте у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що закарпатець натрапив на бомбу Гітлера у дворі, могло рознести все село.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Хмельницькому пес Нацгвардії став знаменитим на всю Україну - шукай слід, Рекс.

Також портал Знай.uа писав, що Іран оприлюднив дані чорного ящика Боїнга МАУ — намагалися контролювати до останнього.