Меню шкільних їдалень Хмельницького змінили у зв’язку з епідемією COVID-19. Про це розповіла інженер-технолог Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Олена Співак, – повідомляє Суспільне.

Змінилось меню і сам графік харчування дітей, а працівників харчоблоку забезпечили додатковими засобами захисту.

«Кожного дня для діток наші кухарі готують лимонад з імбиру, для того, щоб зміцнити імунітет. Також в меню пріоритетом були фрукти. Того року допомагали кухарям накривати на стіл у великих школах. Цього року такого немає», – розповідає Олена Співак.

Кухарям перед приходом на роботу вимірюють температуру і при підвищенні не допускають до роботи. Порушень харчування в умовах карантину під час перевірок поки не фіксували.

У Шарівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Ярмолинецького району, каже директор школи Микола Мазур, проблем з розсаджуванням дітей в їдальні, згідно з карантинними вимогами, не виникло.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Персонал працює у спеціальних щитках. Про це розповідає Наталія Муляр, працівниця кухні.

У навчально-виховному комплексі №7 міста Хмельницького навчається 1286 дітей. Для учнів забезпечене дворазове харчування – сніданок та обід, про це розповідає директорка школи Ольга Горенко.

«Графік змістився, тому що нам потрібно нагодувати на сніданок близько шестисот дітей. Тому намагаємось втиснути саме таку кількість дітей в той графік, поки в них йдуть уроки», – каже Ольга Горенко.

Нагадаємо, що медицина Тернопільщини обезголовлена, Бойчук подав у відставку: "Дякую всім".

Як повідомляв портал Знай.uа, львівська залізниця зачинила двері для пасажирів "червоної зони" - де будуть зупинки.

Також портал Знай.uа писав, що через маршрутників Київ ризикує "почервоніти": начхати на карантин, пасажирів - море.