Сьогодні у Верховній Раді намагалися внести зміни в Закон України «Про вищу освіту». Суть змін полягала у тому, щоб повернути у школи навчання російською мовою.

Але необхідну кількість голосів набрати не вдалося. За – 210, проти – 58, утрималися – 26, не голосували – 61.

Четверо нардепів від Хмельниччини проігнорували це голосування. А саме – Герега, Боднар, Копанчук, Лабазюк.

А ось семеро інших підтримали пропозицію повернути в наші школи мову окупанта.

«За» голосували – Ватрас, Заславський, Жмеренецький, Мандзій, Марчук, Монастирський, Стефанчук.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, Жириновський біснується через освіту державною мовою в школах України.

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський звинуватив українців у вивченні української мови, а Росію - в тому, що вона нічого не робить з цього приводу.

В ефірі програми "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим" під час обговорення ситуації в Білорусі скандальний політик раптово вибухнув феєричною тирадою, в якій висловив всю свою лють через те, що Україна запровадила навчання у школах державною мовою:

"Ви поки тут стоїте, російські діти вже навчаються українською мовою. Це ганьба країні, яка захищає росіян: змушувати вчитися в початковій школі, по всій Україні, на чужій мові. Через 20 років вони будуть справжніми українцями, які ненавидять свою країну."

Раніше портал Знай.uа писав про те, що відома книгарня попалася на українофобстві: "По-російськи вигідніше?"

Також портал Знай.uа писав, що Медведчук розкритикував заборону з 1 вересня російської мови в українських школах

Також портал Знай.uа писав, що тернополяни грудьми стали за українську мову - мер Надал зробив Зеленському "останнє китайське"