Хмельничанці Зінаїді Тегзі уже 70 років. Проте жінка не звикла сидіти склавши руки. А вони у неї насправді золоті.

Більше тисячі килимків для воїнів АТО/ООС сплела хмельничанка Зінаїда Тегза. Вона каже, що захотілося внести свою частку для підтримки українських воїнів, що захищають кордон на Сході країни.

Плести килимки для АТОвців Зінаїда Тегза розпочала п’ять років тому, потрапивши до команди волонтерів, про це інформує UA: ПОДІЛЛЯ.

Для своїх килимків жінка використовує залишки тканини, які бере у швейних підприємств. Працює вона переважно з теплими тканинами.

Ця робота на перший погляд нескладна, але потребує вправності рук, уваги і точності. На один килимок в середньому йде 20-30 хвилин. Спочатку вона нарізає тканину на смужки та змотує в клубки. Зінаїда Тегза каже, навчилася навіть сама ножиці гострити. За день жінка плете в середньому п’ять килимків, якщо має сировину. Готові килимки забирають волонтери та везуть на Схід України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Хтось положе голову, хтось сяде", - каже старенька, яка вважає себе патріоткою.

Свого часу Зінаїда Тегза назбирала та сдала 5 тисяц пластмасових кришечок для протезів. Раніше була медсестрою.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що українці опинилися на межі злиднів, пенсіонери живуть гірше ніж в СРСР: "70 рублів на все вистачало"

Також портал Знай.uа писав, що закохані українці відзначили "золоте весілля": "Дідусь, давай ще 50"

Також портал Знай.uа писав, що українцям показали, ким були і про що мріяли загиблі курсанти: "Щасливі і усміхнені"