На території державного заповідника "Меджибіж", який розташований у Хмельницькій області, вченим вдалося знайти стародавні залишки фортеці. За їхніми припущеннями, їй близько 700 років, і вона служила захистом від ворогів.

Потім Литовський замок спалили, проте дещо все ж збереглося і донині – залишки кам'яних стін, будинок з піччю, а також стріли, старовинні монети і навіть шпори від черевиків. Про це писати видання segodnya.

"Ми також знайшли залишки кам'яних підпірних конструкцій з нішами під стовпи. Одна стіна майже примикає до Литовської стіни і йде від неї в східному напрямку", - розповідає археолог Антон Барановський.

На даний момент в Меджибожі йде Реставрація. Однак туристам там є чим себе розважити: наприклад, можна постріляти з лука, замовити екскурсію або самостійно походити навколо стародавньої споруди.

Меджибіж - селище міського типу в Україні, в Летичівському районі Хмельницької області, розташоване біля річки Південний Буг, що приблизно за 30 кілометрів від обласного центру. Заснований в XII столітті. Вперше згадується в Іпатіївському літописі 1146 року. Свого часу Меджибіж був добре укріпленим прикордонним пунктом.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що під Харковом знайшли братську могилу безвісти зниклих солдатів Другої світової - 75 років їх чекали вдома

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також портал Знай.ua писав, що священик закликав українців забути про базари в неділю: "Божий день"

Також портал Знай.ua писав, що палац біблійних царів знайшли під Єрусалимом - розкішний маєток з шикарним виглядом