Міністр Степанов перебуває з робочим візитом на Хмельниччині, інспектує лікарні та спілкується з медиками і пацієнтами.

Як зазначив Степанов під час брифінгу в Хмельницькій обласній лікарні, він хоче на власні очі перевірити як протікає лікування пацієнтів.

"Сьогодні я перебуваю у Хмельницькій області. Хочу на власні очі подивитися на стан медицини у Хмельницькій області. Зараз перебуваю в обласній лікарні Хмельницької області – багатопрофільна лікарня, яка має велику кількість відділень, надає всі види медичної допомоги. Лікарня, у якій кожного року лікується більше 30 тисяч людей, які перебувають безпосередньо у стаціонарах. Хочу поспілкуватися з медичними працівниками, подивитися на стан, почути їх думки, що саме треба робити, як треба змінювати нашу медицину, як треба реформувати…Окрім того, після відвідування цієї лікарні, хочу відвідати району лікарню Хмельницької області Старокостянтинівську, де також хочу поспілкуватися з медичними працівниками", - зазначив він.

Під час перебування чиновника в обллікарні, до нього підходили люди, які зокрема, скаржилися на складну ситуацію з коронавірусрм в області. Говорили люди й про недоліки у роботі сімейних лікарів. За словами хмельничан, що спілкувалися з міністром, сімейні лікарі після отримання скарг від пацієнтів не відправляють бригади на тести, а ставлять людей в чергу, призначають лікування не за протоколом, а хворі з температурою та пневмоніями вимушені лікуватися вдома антибіотиками.

Максим Степанов пообіцяв особисто розібратися із ситуацією, та вкотре закликав усіх дотримуватися карантинних обмежень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Портал Знай.ua писав про те, що в Україні за добу 4 633 нових хворих коронавірусом, 68 померло. В Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 217 661 випадків зараження.

Також портал Знай.ua писав, що українцям пояснили, що можна вимагати з діагнозом COVID-19: "Це безкоштовно" Зокрема, мова йде про аналізи та діагностику.

Також портал Знай.ua писав, що хворому китайським вірусом українцю довелося викинути шалені суми за лікування: "За два дні 25 тисяч"