Класичні білоруські деруни полюбилися не тільки жителям Білорусі, а й українцям. У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати це апетитне блюдо швидко і смачно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти (4 порції):
- Картопля-5 шт.
- Цибуля - ½ шт.
- Куряче яйце - 1 шт.
- Пшеничне борошно-2 ст. л.
- Мелений чорний перець - за смаком
- Сіль - за смаком
- Рослинна олія - за смаком
Приготування:
- Сиру картоплю очистити від шкірки, ретельно вимити і натерти на дрібній тертці. Для подрібнення картоплі також можна скористатися блендером або м'ясорубкою. Ту ж процедуру проводимо з цибулею і додаємо до картоплі. В отриману суміш додаємо сире яйце, борошно і спеції за смаком. Ретельно замішуємо тісто до однорідності.
- Розжарюємо сковороду з маслом і викладаємо акуратно тісто за допомогою столової ложки. Розмір дерунів залежить від уподобань господині.
- Обсмажуємо деруни з двох сторін до золотистої скоринки на середньому вогні. Після накриваємо їх кришкою і тушкуємо ще приблизно 3 хвилини на маленькому вогні.
Смачні деруни можна подавати з дрібно нарізаною зелень., сметаною, вершками, збитими з часником, або томатним соусом. За традицією білоруси варять медовий квас і подають з дерунами.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, навіть біля плити стояти не потрібно: простий секрет нереально соковитих і смачних котлет.
Як повідомляв портал Знай.иа, гостра" чортівня " до пельменів: простий рецепт смачного томатного соусу без варіння.
Також Знай.иа писав про рецепт смачних і швидких котлет з будь-якого фаршу.