У Хмельницькому на 90 відсотків завантажені медичні заклади, які лікують хворих з діагнозом COVID-19. Хворих з коронавірусною інфекцією, за потреби, лікуватимуть на базі обласного протитуберкульозного диспансеру.

Про це Суспільному повідомив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

За словами заступника голови Хмельницької ОДА, у місті планують розгорнути ще один корпус міської лікарні, а саме терапевтичне відділення, це додаткові 30 ліжкомісць, так необхідні зараз.

"Звісно терапевт не буде лікувати хворих з коронавірусною інфекцією. Туди будуть залучатися спеціалісти з інших закладів. Можливо з обласної лікарні", - каже Роман Примуш.

За словами Романа Примуша, пік захворюваності на коронавірусну інфекцію на Хмельниччині очікують взимку.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Ми продовжуємо нарощувати кількість тестувань. Фактично, за вихідні, проведено майже дві тисячі тестувань. Кількість тестувань, які ми проводимо щодня зростає. Понад 1000 за добу. Тому власне і відсоток виявлення зростає", - говорить посадовець.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що до коронавірусу в Україні підключився сезонний грип, медики стривожили заявою. Українців попередили про нові штами грипу, які чекають нас вже цієї осені.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ заговорили про оголошення другого локдауну в Україні: "Ми діємо" Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що тотальний карантин державі не загрожує, так як країна не збирається йти по стопах Ізраїлю.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірус змінив меню в київських школах - як тепер годують дітей. В новому навчальному році 280 шкіл у Київській області змінили підхід до харчування дітей у рамках проєкту "Сучасна шкільна їдальня".