7 жовтня, у форматі онлайн ЄБРР підписав з адміністрацією обласного центру Хмельниччини кредитну та грантову угоду на суму 36,5 мільйонів євро. Ці кошті будуть витрачені на побудову сучасного комплексу для переробки твердих побутових відходів. Про це повідомляє сайт міськради.

Кредитну та грантову угоди були підписані керуючим директором ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Маттео Патроне та директором ХКП “Спецкомунтранс” Олександром Зіміном, а також міським головою Хмельницького Олександром Симчишиним.

Фінансування проекту надаватиметься під гарантію міської ради.

Із 36,5 мільйонів євро фінансування 28,5 будуть кредитними коштами, 5 мільйонів – грантові кошти від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (EU Neighbourhood Investment Platform) та 3 мільйони – співфінансування міста.

У відповідності до фінансової моделі, розробленої Європейським банком реконструкції та розвитку, Хмельницький отримає кредит на 13 років. Під 5,75% річних та з пільгою у три роки.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Кредит піде на будівництво сміттєпереробного комплексу. Грант, а це повторюся безповоротні, по суті подарункові 5 млн євро підуть на впорядкування діючого сміттєзвалища відповідно до Євростандартів. Грантом, ми майже повністю перекриваємо відсотки по кредиту. Усі наші зусилля високо оцінені європейськими партнерами, нам довіряють і з нами співпрацюють!

Маємо 3 роки на виконання проєкту. Вже у 2021-му розпочнемо першу чергу. Тендери, усі закупівлі, технагляд - це все буде здійснюватися європейськими стандартами спеціалістами наших партнерів», - розповів міський голова Олександр Симчишин.

В той же час директор інфраструктурних проектів у Європі ЄБРР Сьюзен Горанссон зазначила: “Це життєво важлива частина наших зелених інвестицій для покращення муніципальної інфраструктури та послуг у регіонах ЄБРР. Я рада, що ми підписуємо цей проєкт твердих побутових відходів в Україні у партнерстві з ЄС. Хмельницький – 43-те місто, яке зараз бере участь у нашій зростаючій родині Зелених міст ЄБРР, яка вже має вплинути на понад 50 мільйонів громадян від Олександрії до Улан-Батора”.

Нагадаємо, що на Харківщині люди задихаються від пекельного диму: "Виїдає очі"

Як повідомляв портал Знай.uа, в Ужгороді візьмуться за гризунів, не залишайте дітей без нагляду

Також портал Знай.uа писав, що харків'яни написали Кернесу жорсткого листа з кущів