Без магазину та аптек живуть жителі села Мальованка на Хмельниччині. Село знаходиться у Шепетівському районі, проживає тут близько 50 людей і майже усі пенсіонери. При в’їзді до села немає навіть знаку з назвою.

Місцева жителька Людмила Бойко розповідає, аби придбати хоча б якісь продукти, селянам доводиться їхати у сусіднє село, яке в п’яти кілометрів від їхнього. Каже, що через вік та стан здоров’я не усі жителі можуть туди дістатися.

Переселенка зі сходу Людмила Бойко живе у Мальованці разом із чоловіком 6 років.

"Маршрутки не ходять, дороги розбиті, магазина, аптеки не має. Хліб на городі не росте, ковбаса теж не росте, але її інколи хочеться, собачці теж їжа не росте, і ось так і живемо", - розповідає Людмила.

46 років живе у селі Мальованка пенсіонер Володимир Свірський. Каже, їздить до райцентру раз на тиждень, аби придбати необхідні речі та продукти.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"В нас на пряму, до електрички 3 км, їздимо велосипедами, там ставимо велосипеди, їдемо на Шепетівку, скуплюємось", - каже Володимир.

Місцевий житель В’ячеслав Дацюк каже, за продуктами та в аптеку їздить до сусіднього села Поляни за 5 кілометрів велосипедом. Він не працює, веде власне господарство і цим заробляє на життя.

"В мене 4 кози, город, більшість все домашнє. Живемо з журавлини, черніки, грибів, калгану, лікарські трави. В нас заготівельники тут зимою приймають гілки берези, можна теж підзаробити", - каже В’ячеслав.

З власного господарства живе й Неля Степанівна.

"Дві корови на село. Ще коні ходять, є пару коней. Не має навіть молока де взяти, ось домашнього молока хочеться, чи домашнє яйце хочеться, ну підеш до сусідки, вона звичайно продасть тобі, але ж молока хочеться", - каже ще одна жителька Валентина Володимирівна.

Жителька села Мальованка Валентина Володимирівна додає, 10 років тому у селі був і магазин, і медпункт. Наразі залишився лише будинок культури, який також планують закрити.

"Раніше був медпункт — закрили, магазин викупили, ну взагалі нічого не має, ще хочуть клуба закрити. Приїжджають із сусіднього села з Полян, із Судилкова, концерт нам дають часом, ми сюди приходимо часом. Нам дітки і танцювали дуже гарно і співали, але це буває лише раз в рік, ну нехай хоч раз в рік", - розповідає Валентина Володимирівна.

Чи планують у селі відновити роботу магазину та аптечного пункту знімальна група Суспільного хотіла запитати в Судилківській ОТГ, до якого відноситься село Мальованка.

Проте поспілкуватися із головою сільської ради Тетяною Котик не вдалося. Секретарка не на камеру сказала, що начальниця у відпустці. Самі ж працівники у коментарях відмовили.

Нагадаємо, під Дніпром виявили багатодітну родину-мауглі - живуть без світла, води та туалету

Як повідомляв портал Знай.uа, на Тернопільщині блискавка спалила будинок - селяни боролися з вогнем, а пожежники застрягли в болоті

Також портал Знай.uа писав, що у Києві дірява труба перетворила вулицю на сауну - дим стовпом і окріп на дорозі