Томати містять безліч вітамінів і корисних мікроелементів, які сприяють поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, серця, нервової системи. Так, в одному помідорі містяться вітаміни В3, В5, В6, вітамін С і А, каротин, калій, цинк, кальцій, магній, фосфор, антиоксиданти.

До того ж помідори володіють універсальним смаком і стають прекрасним доповненням до страви у вигляді соусів, салатів та інше.

Нижче рецепт томатного соку на зиму. Смачного!

Інгредієнти для солоного соку:

  • помідори – 4,5 кг.
  • цукор – 3 ч. л.
  • сіль кухонна – 6 ч. л.

Інгредієнти для солодкого соку:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
  • помідори – 4,5 кг.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль кухонна – 1 ст. л.

Приготування соку:

  1. Облийте помідори окропом та очистіть від шкірки. Після цього м’якуш подрібність за допомогою блендера.
  2. Отриману суміш перелийте у каструлю та поставте варити на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім скрутіть вогонь та варіть ще 20-25 хвилин.
  3. Потім сік процідіть через сито та додайте спеції.
  4. Усе ретельно перемішайте і знову поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зкрутіть вогонь до мінімального й варіть ще 10 хвилин.
  5. Готовий сік розлийте у простерелізовані банки та закрийте герметичними кришками.
  6. Коли сік охолоне, тримайте його у прохолодному місці.

Томатний сік
Томатний сік

Раніше портал "Знай.uа" писав про запечену картоплю по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана.