На Хмельниччині на Озерній відбувається вирубка лісу.
Жителі мікрорайону незадоволені так званою "турботою".
В фейсбук-суспільстві Хмельницький Live виставили відео.

На Озерній відбувається вирубка лісу Жителі мікрорайону незадоволені так званою "турботою".

Geplaatst door Хмельницький LIVE op Dinsdag 13 oktober 2020

"Справа така. Вирубують ліс і от будуть такі залисини по всьому лісі. І далі рублять і нічого нового саджатися не буде. Так мені сказали. Так що лісу скоро не буде", - коментують відео.

Вибка лісу на Хмельниччині, скріншот

Нагадаємо, понад 57 мільйонів гривень збитків нараховано Держекоінспекцією за 8 місяців поточного року внаслідок порушень на територіях природно-заповідного фонду.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

З року в рік це одні й ті самі типові злочини: нецільове використання територій ПЗФ під сільське господарство, засмічення, вирубка дерев, самозахоплення заповідних земель, браконьєрство.

Нарахування збитків за порушення здійснюються згідно з таксами, затвердженими постановою Кабміну.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Тернопільщині лісгосп зганьбився на всю країну - попрацювали і залишили сміттєзвалище. У Тернопільській області еко-активісти зафіксували самоуправство і свинство співробітників лісгоспу. Лісгосп пиляв дерева і розчищав сухі гілки і після себе залишив сміттєзвалище.

Також портал Знай.uа писав, що Twitter без пояснень заблокував акаунт захисника екології, кому це вигідно. Активіста-еколога Уганди відсторонили від Twitter в розпал гучної кампанії - відсторонення, на його думку, пов'язане з його опонентами в уряді країни і галузях, пов'язаних з вирубкою лісів.

Також портал Знай.uа писав, що Закарпаття заполонили "чорні лісоруби", вивозять дорогоцінний ліс фурами. У Міжгірському районі патрульна поліція затримала вантажівку зі зрубаним лісом без документів.