Міка Махконджіс джі Фрейтас - бразилець, який гостює у Хмельницькому. Він гуляє вулицями міста, куштує місцеву каву, випробовує велодоріжки та знайомиться з хмельницькими пам’ятками. Іноземця гостинно прийняла до свого дому пара велотуристів з Хмельницького Сергій та Юлія. Вони знайомлять бразильця із містом і українською культурою. Розповідає Vsim.ua.

Іноземець Міка - запеклий мандрівник. Він подорожує світом на велосипеді. У такий спосіб відвідав вже 22 країни й накрутив педалями близько 16 тисяч кілометрів. В Україну його вже заносить не вперше. Цього разу він тримає шлях із міста Стрий до Одеси. Хмельницький - невеличка зупинка в карті його мандрів. Її тривалість 3 ночі.

фото vsim.ua

Дах над головою бразильцю забезпечила відома у Хмельницькому пара мандрівників - Сергій та Юлія. Вони частенько приймають гостей за всесвітньою програмою CouchSurfing. Створена вона спеціально для мандрівників, які безкоштовно діляться одне з одним своїм домом для ночівлі. Хмельницькі велотуристи і самі частенько зупиняються в іноземців. Побачивши, що світ надзвичайно гостинний, взялися і собі ділитися житлом із гостями. У себе вдома вже приймали і поляків, і турка.

Міка приїхав у Хмельницький із львівського міста Стрий. Шлях лежав через Тернопіль. Іноземець крутив педалі через дорогу, що нещодавно відремонтували. За його словами, вона просто “вау”. Однак поки доїхав до Хмельницького встиг побачити й інший бік медалі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він каже, що в Бразилії дороги дуже схожі на наші. Оскільки в них країна велика і значна частина покрита джунглями, то на деяких ділянках просто болото. Тобто там навіть велосипедом немає як проїхати. Міка розповів, що в них у Бразилії головні дороги теж відремонтовані, а всі інші схожі на наші.

За час свого перебування в гостях у хмельничан, бразилець скуштував українські страви. Грибний суп і сирники йому дуже сподобалися. Тож і він пригостив нових друзів національною бразильською стравою.

Х мельничани зробили іноземцю екскурсію містом. Прогулялися і Проскурівською, і набережною, і в парках були. За словами Міки, всюди гарно.

“Шокувала” (в хорошому сенсі слова) бразильця велоінфраструктура в місті. Він відзначив, що у порівнянні з іншими українськими містами, в Хмельницькому є де розійтися завзятим велосипедистам.

Припали до душі іноземцю і фігури Мазура. Сергій познайомив із ними бразильця і розповів їхню історію. Іноземцю сподобалось і він на мить повернувся в дитинство. Став лазити по фігурах й знайомитися з ними ближче.

Він порівняв Хмельницький з іншими містами України, у яких він був. Каже, що дуже гарне місто.

Не обійшлося і без прогулянки в парках міста. Зокрема, Міка побував у сквері Шевченка. Там разом із хмельничанами приєднався до акції “Алея вільних людей”. Містяни саджали там сакури. Приклав руку до цього і бразилець.

фото vsim.ua

Свої подорожі під час карантину Міка називає цілком безпечними. Мовляв, він мандрує велосипедом і мало із ким контактує. Попри це, розповідає, що в Бразилії ситуація із спалахом COVID-19 є критичною. Саме тому звик суворо дотримуватись карантинних правил. Він постійно дезінфікує руки, а в громадських місцях не обходиться без маски.

Звернув увагу Міка і на дотримання карантинних правил хмельничан. Іноземець помітив, що все ж більшість тих, хто носить захисні маски, аніж навпаки.

Загалом Міка планує ще повернутися на Хмельниччину. Адже тут залишилося ще чимало незвіданих ним місцин. А пара хмельницьких веломандрівників лише раді цьому. Кажуть, розробляючи велошляхи в області, сприяють тому, аби більше іноземців знайомилися із українськими мальовничими куточками.

Нагадаємо, що подружжя-ведучі відшукали несамовите озеро, диво інженерії та будиночки для хоббітів у Карпатах.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Карпатах підписали гори заради туристів - "Святі люди!"

Також портал Знай.uа писав, що українці спіймали шахрая, який торгував липовими квитками в "Межигір'ї" - "При Януковичі такого не було!"