Мешканку Хмельницької області нагородили медаллю "Герой- рятівник" за те, що та врятувала двох дітей з палаючого будинку. Детальніше про це розповідає прес-служба ДСНС у Хмельницькій області.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що інцидент стався ще місяць тому, 19 вересня, в селі Новоселиця Полонського району. Троє дітей (8 місяців, 2 і 4 роки) залишилися одні вдома. Очевидно, вони почали гратися з вогнем, чим спровокували загоряння. Сусідка, Альона Цимбалишина, перша помітила стовп диму і кинулася на допомогу, оскільки знала, що всередині знаходяться діти.

Жінка змогла потрапити в будинок і вивести на свіже повітря двох сестричок – 2 і 4 років. 8-місячного малюка рятувати було вже пізно.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Рятувальники подякували Альоні за героїчний вчинок і вирішили нагородити її – 16 жовтня їй вручили медаль "Герой-рятівник", ікону Богородиці "Неопалимої Купини" і цінний подарунок за героїзм, мужність і відвагу.

"Пишаємося тим, що на нашій рідній Хмельниччині живуть такі небайдужі, рішучі та відважні люди, здатні на героїчний вчинок, - зазначив під час нагородження начальник відділу персоналу ГУ ДСНС України у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Сергій Чайка. - З таких людей варто брати приклад, адже найцінніше - це врятовані життя. Нехай ікона Богородиці" Неопалима Купина"захистить вас від пожеж та інших проблем".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Хмельниччині попрощалися із загиблим від ран Донбасу військовим.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Хмельницькому кандидатка в мери поскаржилася на погрози.

Також Знай.иа писав, що столітній хмельничанин Павло Мельничук досі напам'ять декламує вірші Тараса Шевченка та співає українські народні пісні.