Картопляні зрази. Зі звичайних і доступних продуктів можна зробити щось не зовсім звичайне, причому водночас смачне і гарне. Зрази за цим рецептом можна готувати і на кожен день, і на святковий стіл – гості точно зацінять!

Я робила зрази з курячим філе, а в деякі додала ще трохи грибів. Можна також робити лише з грибами і цибулею або додавати всередину сир. Але насправді, начинок може бути безліч – до кольору, до вибору, кому що подобається. Ось такий вигляд у розрізі мали зрази з курячим філе та грибами.

В народі поширені різні рецепти приготування картопляних зразів: їх можна смажити або пекти. Думаю, що у фритюрі вони будуть взагалі безподобні.

Я ж найбільше люблю запікати – часу займає найменше, до того ж – здоровіше. Панірувати мені подобається у сухарях через хрумку скоринку, яка утворюється завдяки такій паніровці. Багато хто для панірування використовує борошно.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг картоплі
  • 1 яйце для змазування
  • 1 яйце в картопляне тісто
  • 3 ст.л. борошна
  • сіль, перець
  • сухарі для панірування

Начинка з курячого філе

  • 500-600 г курячого філе
  • 1-2 цибулини
  • олія, сіль, перець
  • інші приправи за бажанням
  • можна додати трохи грибів

Приготування:

Для початку, поставте варитися картоплю. Коли закипить, посоліть і варіть до готовності. Тим часом готуйте начинку.

Куряче філе поріжте шматочками і обсмажте на олії. У кінці додайте подрібнену цибульку і теж обсмажте. Філе можна і варити, але смажене мені більше смакує.

До начинки можна додати трохи смажених грибочків. А кому захочеться, то ще й тертого сиру.

Відварену картоплю потовчіть або пропустіть через м’ясорубку. Коли трохи підстигне, додайте яйце, борошно, якщо треба – сіль, перець. Перемішайте.

З картопляного тіста робіть такі круглі коржі (як на пиріжки), а всередину кладіть начинку. Заліпіть зраз. Дехто розкладає картоплю на столі, одразу на паніровку, але мені зручніше робити все на руці, а тоді панірувати. Щоб картопля менше липла, руки змочуйте у воді.

Обваляйте зрази у панірувальних сухарях.

Викладіть у форму, накриту пергаментом, помажте зверху яйцем і випікайте при температурі 180 градусів до зарум’янення – хвилин 20. Подавайте зі сметаною, грибним соусом або просто так. Дуже смачно навіть у холодному вигляді.

Смачного!

Раніше портал Знай.ua писав про те, що ваші рідні не зможуть відірватись від цієї смакоти: швидкий рецепт закуски з баклажанів.

Також портал Знай.ua писав про соковиту відбивну зі свинини з апетитною сирною скоринкою - пальчики оближеш.

Також портал Знай.ua писав про просту сирну запіканку до чаю: мінімум турбот, максимум смаку.