Домашня картопляна ковбаска - страва, добре відома в кухнях слов'янських народів - білоруській, українській, литовскій, польській. У кожній, зрозуміло, є свої нюанси, але в цілому суть однакова: свинячі кишки фарширують картоплею або картоплею з додаванням м'яса.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім м'яса і картоплі, в ковбасу обов'язково кладуть ріпчасту цибулю. В першу чергу для того, щоб картопля зберегла колір. Нарізаний або тертий картопля швидко темніє, а цибульний сік цьому заважає.
Інгредієнти:
- 1,5 кг картоплі
- 250 г грудинки
- 300 г печериць
- 2 цибулини
- 3 м натуральної оболонки для ковбаси
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- перець і сіль за смаком
Приготування:
Гарненько промийте оболонку для ковбаси.
Очищену картоплю дрібно натріть
Обсмажте на сковороді дрібно нарізану цибулю.
Дрібно наріжте гриби і грудинку. Додайте їх до цибулі і продовжуйте обсмажувати до готовності.
Змішайте всі інгредієнти. Начините сумішшю оболонку. Кінці зав'яжіть ниткою. Не забудьте зробити зубочисткою пару проколів в кожній ковбасці.
Запікайте картопляні ковбаски в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.
Картопляні ковбаски з грибами готові. Смачного!
Про соус для картопляних ковбасок говорити особливо і не треба — кожен зуміє приготувати підсмажені шкварочки. І не забудьте про сметану, вона тут теж до місця!
Нагадаємо, Знай писав, що слива-один з фруктів, який можна перетворити в корисні цукати.
Також Знай, що кукурудзу можна не тільки варити, але і зробити різні смачні страви.
Нещодавно Знай передавав, що деруни відійшли на другий план через цибриків.