Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни готують для прийому хворих з COVID-19. Одночасно в госпіталі планують лікувати пацієнтів з хворобою серця, які входять до групи ризику.

Про це Суспільному розповів перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Роман Примуш.

Завідувачка терапевтичного відділення госпіталю ветеранів війни Анжела Барткорозповіда, що наразі, в госпіталі ветеранів війни до ліжок, які планують виділити для лікування хворих з коронавірусною інфекцією під'єднують кисневі точки.

"Госпіталь буде повністю розділений на дві частини, для хворих з коронавірусом та інших пацієнтів. Також, буде окремий вхід, і окремо розташований харчоблок", - говорить лікарка.

Директор обласного серцево-судинного центру Андрій Кланци визнає, що це ускладнить їхню роботу. Приміщення госпіталю ветеранів війни та обласного серцево-судинного центру спільні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Безумовно це буде дуже складно, тому, що це не ізольовані приміщення, і сам заклад не є ізольованим повністю", - говорить Андрій Кланци.

Наразі першочергове питання, як розподілити прийом хворих.

"Ми маємо тут кардіохірургію, проводимо оперативні втручання на відкритому серці. Так, це ускладнює нашу роботу, тому, що все ж таки наші пацієнти, вони такі, що їм небезпечно захворіти на COVID-19. Тому ми безумовно хвилюємося, але готуємося до прийому", - говорить Андрій Кланци.

Наразі ще не підписані угоди із Національною службою здоров’ я України на лікування хворих з коронавірусною інфекцією.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що лікар-інфекціоніст розкрив правду про лікування коронавірусу: "Антибіотики шкодять"

Також портал Знай.uа писав, що хворого на коронавірус Зеленського закликали лікуватися у звичайній лікарні: "Зазирніть в очі вмираючим"

Також портал Знай.uа писав, що лікар-пульмолоног Світлана Гук про ознаки коронавірусу: "Зберігаються такі яскраві симптоми, як ..."