Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин заявив в ефірі Громадського радіо, що бізнес Хмельницького негативно сприйняв впровадження «карантину вихідного дня».

За словами Симчишина, на ринках працюють близько сорока тисяч чоловік.

"Понеділок і четвер завжди вихідні. Якщо додати, що субота-неділя найбільш продуктивні дні, то ринки об'єктивно не виживуть. У них своя специфіка торгівлі. Фактично червень-липень - мертві місяці апріорі. Навесні вони стояли - не працювали. Січень - це мертвий місяць. Фактично з середини листопада до середини грудня - нормальний сезон, коли вони особливо в суботу-неділю хоч трошки відбивають попередні сезони", - пояснив мер міста.

На ринках продавці, переважно, беруть товар під реалізацію, а розраховуються за нього тільки після того, як продадуть.

"Якщо зупинити суботу-неділю, це буде катастрофа. Така ж проблема і в інших суб'єктів підприємництва, в суботу-неділю перекривають всі свої витрати, оренду зарплату, податки за місяць. Жоден орендар не вирахує два або чотири, або шість днів з місячної оренди", - додав Симчишин.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Місцеві підприємці не влаштовують масових акцій протесту, але "однозначно проти" карантину вихідного дня.

«Ми вважаємо це неприпустимим, тому що хочемо, щоб подібні рішення обов'язково узгоджувалися з органами місцевого самоврядування, щоб ми були дійсно як єдиний державний механізм. Незважаючи на те, що поняття ринків в постанові Кабміну немає, думаю, що в суботу-неділю ринки будуть працювати. Ніякі структури міської ради їх за те карати не будуть. Як поведуть себе правоохоронні органи, спрогнозувати важко", - зазначив міський голова Хмельницького.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів погодив рішення про введення "карантину вихідного дня", а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають "помаранчевому" рівню епідеміологічної небезпеки.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що авіаперельоти відновляться в 2026 році - в Європі озвучили невтішний прогноз.

Також портал Знай.ua писав, що держава провокує людей на недовіру та агресію: ресторатор Максим Храмов відреагував на карантин вихідного дня.

Також портал Знай.ua писав, що уряд буде змушений ввести жорсткий карантин: Милованов роз'яснив, як врятувати бізнес.