Домашня картопляна ковбаска - страва, добре відома в кухнях слов'янських народів - білоруській, українській, литовскій, польській.

У кожній, зрозуміло, є свої нюанси, але в цілому суть однакова: свинячі кишки фарширують картоплею або картоплею з додаванням м'яса.

Крім м'яса і картоплі, в ковбасу обов'язково кладуть ріпчасту цибулю. В першу чергу для того, щоб картопля зберегла колір. Нарізаний або тертий картопля швидко темніє, а цибульний сік цьому заважає.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі
  • 250 г грудинки
  • 300 г печериць
  • 2 цибулини
  • 3 м натуральної оболонки для ковбаси
  • 2-3 ст. л. рослинного масла
  • перець і сіль за смаком

Приготування:

Гарненько промийте оболонку для ковбаси.

Популярні новини зараз

Одружений Павлік засвітився в обіймах гарячих близнючок: "Чий Крим?"

Львів'ян розлютили перед святами, обурилися всі: "Магнітики з Путіним?"

У Львові помер молодий сержант: "Зустрічав біля суду з посмішкою"

Москаль накинувся на Кравчука на очах мільйонів українців: "За гроші на*ердить у церкві!"

Показати ще

Очищену картоплю дрібно натріть

Обсмажте на сковороді дрібно нарізану цибулю.

Дрібно наріжте гриби і грудинку. Додайте їх до цибулі і продовжуйте обсмажувати до готовності.

Змішайте всі інгредієнти. Начините сумішшю оболонку. Кінці зав'яжіть ниткою. Не забудьте зробити зубочисткою пару проколів в кожній ковбасці.

Запікайте картопляні ковбаски в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Картопляні ковбаски з грибами готові. Смачного!

Про соус для картопляних ковбасок говорити особливо і не треба — кожен зуміє приготувати підсмажені шкварочки. І не забудьте про сметану, вона тут теж до місця!

Нагадаємо, Знай писав, що слива-один з фруктів, який можна перетворити в корисні цукати.

Також Знай, що кукурудзу можна не тільки варити, але і зробити різні смачні страви.

Нещодавно Знай передавав, що деруни відійшли на другий план через цибриків.