Починаючи з березня, хмельницькі лікарні, що займаються "ковідними" пацієнтами, продовжують отримувати апарати ШВЛ.

Про це повідомили у Хмельницькій міській раді. Так, з весни медзаклади отримали13 нових апаратів ШВЛ, 119 кисневих концентраторів (26 придбали за останній тиждень) і 110 стаціонарних точок подачі кисню.

"З самого початку пандемії ми розуміли, що треба забезпечувати медичні заклади киснем. Він не лікує, але дає час медикам, він рятує життя. Наразі в процесі – придбання ще 15 концентраторів і створення ще 211 кисневих стаціонарних точок", – розповів журналістам глава Хмельницького Олександр Симчишин.

Мова йде про Хмельницьку міську лікарню, Хмельницьку інфекційну лікарню та Хмельницький міський перинатальний центр.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян заразився коронавірусом. Хвороба дала ускладнення, вірус вразив 50% легенів і спровокував пневмонію.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"З суботи голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян перебуває в лікарні з двосторонньою пневмонією. ПЛР-тест позитивний", - йдеться в повідомленні.

Тим часом Президента України Володимира Зеленського і главу Офісу президента Андрія Єрмака було госпіталізовано до лікарні "Феофанія" з підтвердженими тестами на covid-19. І якщо Зеленський постійно розважає українців "відосиками" з лікарні, то Єрмак вперше за весь час перебування в "Феофанії" звернувся до краян.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 12 листопада Зеленського і Єрмака госпіталізували в лікарню "Феофанія"

Як повідомляв портал Знай.ua, у Єрмака заявили про старт розслідування щодо махінацій в Covid-фонді

Також Знай.ua писав, лікування Зеленського у ″Феофанії″ обходиться в кругленьку суму