Для Бакотського скельного монастиря, що на Дністрі у Кам'янець-Подільському районі, шукають нового власника.

Робоча група, створена при ОДА для збереження однієї з найвідоміших пам'яток археології та архітектури Хмельниччини, має знайти нового господаря якомога швидше, пише "Голос України". Без нього неможливо почати ремонтно-реставраційні роботи.

Ще одна складність полягає у тому, що монастир одночасно значиться у реєстрі пам'яток архітектури и в реєстрі пам'яток археології. Оскільки останній - це власність держави, то передача монастиря на баланс до Староушицької ОТГ опинилася під питанням. Водночас як пам'ятка архітектури Бакотський монастир можна передати органу місцевого самоврядування.

Остаточне слово за Міністерством культури та інформаційної політики, куди за роз'ясненням звернулась обласна влада.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше у Невицькому замку, що на Закарпатті, вчені виявили вежу донжон. На днях тут закінчилися перші археологічні дослідження. Споруда чекала реставрації роками, оскільки виникали проблемі зі береженням охоронної зони пам`ятки.

Про відкриття першого археологічного дослідження замкового донжону розповіли в Охоронній археологічній службі Інституту археології НАН України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, єгипетська мумія птаха виявилася людським немовлям з вовчою пащею

Як повідомляв портал Знай.ua, єгипетська мумія розкрила вченим секрети стародавньої медицини

Також Знай.ua писав, мумія дитини розкрила археологам таємницю, яка зберігалася тисячоліття