Рецепт різдвяної куті, який традиційно готують на Хмельниччині, потрапив до списку страв гастрономічної спадщини України.

Про це повідомили в Українському центрі культурних досліджень, де наразі розробляють першу українську енциклопедію “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”. До неї вже увійшло більше 50 страв із різних куточків нашої країни. Почесне місце зайняла і легендарна кутя з Хмельниччини.

Інгредієнти:

  • Пшениця товчена – 0,5 кілограму;
  • Вода – 3 літри;
  • Мак – 300 грамів;
  • Мед – 200 грамів;
  • Родзинки – 100 грамів;
  • Халва – 200 грамів;
  • Горіхи – 200 грамів ;
  • Цукати – 100 грамів;
  • Цукор – 100 грамів.

Як приготувати:

  • Спочатку необхідно зварити чищену пшеницю до готовності;
  • Далі - кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю;
  • Додаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак;
  • Все ретельно перемішуємо, даємо трішки настоятися. Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.

Раніше повідомляли, рецепт пікантної капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.

Популярні новини зараз
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, рецепт бананового кексу: готувати просто, відірватися неможливо.

Знай.uа писав, спробувавши раз, ви готуватимете його знову і знову: швидкий рецепт смачного апельсинового печива.