Рецепт різдвяної куті, який традиційно готують на Хмельниччині, потрапив до списку страв гастрономічної спадщини України.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомили в Українському центрі культурних досліджень, де наразі розробляють першу українську енциклопедію “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”. До неї вже увійшло більше 50 страв із різних куточків нашої країни. Почесне місце зайняла і легендарна кутя з Хмельниччини.
Інгредієнти:
- Пшениця товчена – 0,5 кілограму;
- Вода – 3 літри;
- Мак – 300 грамів;
- Мед – 200 грамів;
- Родзинки – 100 грамів;
- Халва – 200 грамів;
- Горіхи – 200 грамів ;
- Цукати – 100 грамів;
- Цукор – 100 грамів.
Як приготувати:
- Спочатку необхідно зварити чищену пшеницю до готовності;
- Далі - кип’ятимо воду додаємо до неї пшеницю;
- Додаємо мед, цукор, халву, попередньо пропарені родзинки, також просмажені горіхи, потертий в макітрі мак;
- Все ретельно перемішуємо, даємо трішки настоятися. Перед подачею на стіл посипаємо кутю цукатами.
Раніше повідомляли, рецепт пікантної капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.
Як повідомляв Знай.uа, рецепт бананового кексу: готувати просто, відірватися неможливо.
Знай.uа писав, спробувавши раз, ви готуватимете його знову і знову: швидкий рецепт смачного апельсинового печива.