На Хмельниччині 24 лебедя примерзли до Дністра, частину птахів визволяли рятувальники.

Про це повідомили у пресцентрі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Так, ДСНС-никам повідомили, що у селі Ісаківці Кам'янець-Подільському району 24 лебедя примерзли до криги. "На щастя, допомога бійців служби порятунку не знадобилася – птахи самі стали на крило", - повідомили у службі.

Одночасно з цим у Городку двоє лебедів теж потрапили у крижану пастку, тут вже без допомоги не обійшлося: рятувальники озброїлися надувним човном, багром та мотузкою, аби визволити птахів із заточення.

Нагадаємо, на Буковині 200 лебедів-шипунів опинилися у небезпеці: водойма, де птахи зимують кожного року, почала замерзати. Мова йде про Чорторийські озера: через паводок вони обміліли та почали замерзати. Раніше ж водойма не замерзала навіть у люті холоди, бо тут били теплі джерела. Тепер же і на них вплинула повінь.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Тим часом мандрівник з Прикарпаття Мирон Мірецький пересувався по гірському масиву Горгани, де зустрів двох рисей фото яких опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Сфотографувати тварин чоловік зміг 3 січня, проте точну локацію він не вказав, щоб на їх слід не змогли вийти браконьєри.

Також портал Знай писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - в теплі краї не заманиш. Чотири Лебеді оселилися цього року в річці Уж. Гуляючи по головній набережній міста можна спуститися до річки і побачити впритул білих птахів.