У Нетішині (Хмельницька область) планують збудувати готель на базі залишків цегляного млина, який збудували у 19 столітті.

"Фасад – це єдине, що залишилося від тієї споруди. Забудовник планує його зберегти таким, яким він є, але використати для створення абсолютно нового об’єкта, який, я переконаний, стане окрасою Нетішина. Наскільки знаю, млин перебудують у готель з рестораном, також там збудують житловий комплекс. Старовинний млин розташований на околиці міста, в досить гарному місці, на березі річки. Туди містяни їздять відпочивати, там є гарний підвісний міст. Забудовник також обіцяє облаштувати там пляж та місця відпочинку", – розповів мер Нетішина Олександр Супрунюк, передає Суспільне.

фото: Суспільне

Очільник міста додав, що млин ще на початку "нульових" викупив депутат місцевої міськради і за сумісництвом директор ТОВ "Атоммонтажсервіс" Сергій Вознюк. Тоді млин ще не був історичною пам'яткою: цей статус йому надали тільки в 2013 році.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Прикарпатті виявили секретну бібліотеку Бандери - ми багато чого не знали про ватажка УПА. Знайдені книги пройдуть реставрацію, після чого будуть передані у музей.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі знайшли затоплене кладовище, вчені потирають руки: "Атлантида!" В Запоріжжі почали досліджувати затонуле кладовище, тривають підводні дослідження менонітської колонії Айнлаге, яка була розташована на території сучасного Запоріжжя.

Також портал Знай.uа писав, що байкери рвуть косухи від заздрощів: закарпатський умілець зібрав шикарну колекцію мотоциклів. Приватний «музей» до недавнього часу залишався невідомим для більшості – туди випадково забрідали лише рідкісні туристи.