У Молдові стартує новий проєкт з підтримки українських біженців – інформаційна система UAHELP, яка має на меті допомогти владі та громадськості в управлінні процесом розміщення та підтримки переміщених осіб.

Ця система стане важливим інструментом у відстеженні надання допомоги та взаємодії з міжнародними партнерами.

Влада Молдови планує вести облік центрів розміщення біженців, їхніх постояльців, а також молдавських сімей, які приймають українців на тимчасове проживання. Особливий акцент буде зроблено на контролі розподілу грошової допомоги, яка надається переміщеним особам. Ця ініціатива повинна забезпечити прозорість і ефективність використання коштів, які виділяють міжнародні партнери для підтримки біженців.

Українські біженці / фото: Visit Ukraine
Українські біженці / фото: Visit Ukraine

Очікується, що регламент системи UAHELP буде затверджений 28 серпня місцевим урядом. UAHELP реєструватиме молдавські родини, які приймають у себе мінімум двох біженців на строк від семи днів і довше, а також самих біженців, які отримують допомогу.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Однією з важливих функцій цієї системи стане створення бази даних запитів біженців, які надходять на Зелену лінію або до центрів розміщення. Це дозволить краще координувати надання допомоги та відповідати на потреби переселенців.

Сайт UAHELP буде доступний на кількох мовах: румунською, українською, англійською та російською, що забезпечить зручність використання для всіх користувачів. Інформаційна система також інтегруватиметься з державними базами даних, що полегшить обмін інформацією з органами влади, зокрема з Генінспекторатом міграції та Прикордонною поліцією.

Нагадаємо, Німеччина платитиме пенсії українцям: кого забезпечать грошима в старості

Раніше ми розповідали, що українців впускатимуть в ЄС за новими правилами: довжелезні черги залишаться в минулому

Також, Угорщина звужує коло підтримки: у кого відберуть житло і змусять жебракувати