Україна може зіткнутися з жорсткими відключеннями електроенергії на 1-2 тижні через пошкодження, завдані російськими атаками в ніч проти 26 серпня. Про це повідомив Іван Плачков, колишній міністр палива та енергетики, який зараз очолює Всеукраїнську Енергетичну Асамблею.

Він заявив, що обмеження діятимуть, допоки фахівці не відновлять зруйновані розподільчі системи, якщо тільки не трапляться нові масовані удари.

енергетика, вітряні генератори
енергетика, вітряні генератори

Метою цієї атаки був повний блекаут в енергосистемі України, але енергетикам вдалося швидко та професійно відреагувати, запобігши катастрофі.

"Були дуже серйозні удари по розподільних мережах та по розподільних пристроях з видачі електроенергії. Зараз схему відновлюють. Треба проводити дуже серйозні ремонтні роботи на розподільчих пристроях, підстанціях, особливо високовольтних", – сказав Плачков.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Він закликав громадян з розумінням поставитися до можливих відключень, оскільки вони необхідні для проведення безпечних ремонтних робіт. Енергетики готові до завдань та забезпечені всім необхідним обладнанням.

"Треба ставитися з розумінням до того, коли енергетики застосовуватимуть обмеження. Тому що це не тільки через дефіцит електроенергії, а й для можливості проведення ремонтних робіт. Адже якщо потрібно відновити підстанцію, то її потрібно відключити. для безпеки ремонтного персоналу", – додав ексміністр.

Нагадаємо, за світло ви платите більше, ніж потрібно: у YASNO попередили українців про електроенергію

Раніше ми писали про те, що ціни на продукти в Україні та світі знижуються: що вже стало дешевше

Крім того, Знай.ua повідомляв, що тепло буде в будинку навіть без світла: як вибрати і підключити батарею до газового котла