На Хмельниччині з початку пандемії від ускладнень коронавірусної інфекції померло шестеро медичних працівників.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

За інформацією Хмельницької ОДА, у Хмельницькій області від початку пандемії коронавірусну інфекцію підтверджено у 1508 медпрацівників. Наразі, 682 медпрацівники лікується від COVID-19.

Випадки інфікування коронавірусом серед українських медиків фіксують щодня. Медичний персонал виснажений через значне навантаження на медичну систему країни.

За словами першого заступника голови Хмельницької ОДА Романа Примуша, наразі вирішується питання, як запобігти поширенню хвороби серед медичних працівників.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Кожен випадок захворювання covid-19 серед медичних працівників повинен розглядатися як професійне захворювання", – заявив раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Попри захисний одяг та маски, лікарі та медсестри, схоже, більш схильні до зараження, ніж більшість людей, і, можливо, також мають вищу ймовірність тяжкого перебігу хвороби.

Лабораторний центр спільно з Департаментом охорони здоров'я планують проаналізувати причини захворюваності серед медиків.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у лікарню не покладуть, не прооперують: Ляшко оголосив новий порядок в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що чернівецький журналіст показав роботу медиків в умовах пандемії: "Це схоже на пекло"

Також портал Знай.uа писав, що Юрій Атаманюк розповів про локдаун і налякав українців: "Найгірша ситуація у нас"